pexels-photo-823694.jpeg

Gezondheidscoaching

Wat is een gezondheidscoach?
Een gezondheidscoach helpt cliënten bij het maken van positieve en blijvende veranderingen inzake hun gezondheid. De coach begeleidt zijn cliënten in het proces om tot een visie te komen voor hun gezondheid en welzijn, in het ontwikkelen van een gezonde mindset en gezonde gewoontes en moedigt de cliënt aan bij iedere stap tot de doelstellingen zijn bereikt.

Ik help cliënten in het ontwikkelen van een individueel stappenplan om te helpen met:

 • Stress management,

 • het prioriteren van zelfzorg,

 • het onderhouden van een positieve en gezonde mindset,

 • het balanceren van welzijn en een druk schema,

 • en nog zoveel meer.

Als een integratieve gezondheidscoach bekijk ik gezondheid en welzijn vanuit een holistisch perspectief. Dit betekent dat ik geïnteresseerd ben in de persoon in zijn geheel wat betekent dat het individu zowel mentaal, fysiek als spiritueel optimaal gedijt.

Wat is gezondheidscoaching niet?
Een gezondheidscoach is geen nutritionist, diëtist of personal trainer. Hoewel de gezondheidscoach een aanzienlijke kennis kan hebben over deze topics, zijn ze niet gekwalificeerd om advies te geven op vlak van diëten of het geven van gedetailleerd fitness advies. Zij begeleiden je wel in het ontwikkelen en onderhouden van een gezond voedings – en bewegingspatroon.​Een gezondheidscoach is geen therapeut of psycholoog. Hoewel ze de cliënt kunnen helpen in het krijgen van een betere mindset zijn de gezondheidscoaches niet bevoegd om te werken met cliënten die één of meerder psychologische stoornissen of problemen ervaren.


Hoe helpt een gezondheidscoach mij?
Een coach is een partner waarop je kan rekenen in het aanmoedigen en ondersteunen wanneer je het zou willen opgeven. Een coach biedt ondersteuning en inspiratie om door te gaan, ook als je met gezondheidsproblemen worstelt.

Ongeacht het gezondheidsprobleem of de kwalen waar je mee omgaat, zal een gezondheidscoach zijn cliënten aanmoedigen en helpen inzien dat een gezond en gelukkig leven gaat om het maken van de juiste, gezonde keuzes die een positieve invloed uitoefenen op je mentaal, fysiek en emotionele gezondheid.

Heb ik een gezondheidscoach nodig?
Nu je wat beter weet wat een gezondheidscoach is en wat ze doen, vraag je je misschien af of een gezondheidscoach iets voor jou zou kunnen betekenen.

Hier zijn enkele vragen die je jezelf kan stellen:

 • Heb je moeite om je te houden aan je tot gezondheid gerelateerde doelstellingen? (bijv. gezond eten, sporten, … )

 • Heb je moeite om een rustige en positieve mindset te vinden?

 • Heb je het gevoel altijd energieloos en weinig motivatie te hebben?

 • Het je moeite met de work-life balance?

 • Vind je het moeilijk om je gezondheid als prioriteit te stellen?

 • Gun je jezelf zelden tijd om te relaxen/tot rust te komen?

 • Wil je gezonde wijzigingen aanbrengen aan je levensstijl, maar weet je niet meteen waar te beginnen?

Indien je op één of meerdere van deze vragen ‘ja’ hebt geantwoord kan een bezoek aan de gezondheidscoach een goede keuze zijn voor je. 

Intakesessie (75 min.) - 45 euro 
opvolgsessies (60 min.) - 40 euro 

Huisbezoeken mogelijk in Veurne en deelgemeenten, Alveringem, Lo-Reninge en Vleteren.